Despre Let’s Food şi Oana …

Să mă descriu pe mine, Oana, în câteva cuvinte, îmi e destul de greu, aleg să îl citez pe George Bernard Shaw: “Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself”. Cam ăsta ar fi motto-ul meu.

De profesie inginer chimist, specializat în chimie alimentară; şi mai din pasiune, mai nevoită profesional, am încercat să desluşesc puţin şi cum funţionează maşinăria asta complexă numită corp uman. Pasionată de gătit de când mă ştiu, gurmandă prin definiţie. Şi din această poziţie mi-am propus să devin ambasador al mâncării. Aşa a luat naştere Let’s Food.

De ce ambasador ? Se vorbeşte atât de mult despre a mânca, a ne hrăni, nutriţie şi stil de viaţă încât ai zice că nimic nou nu poate să apară mâine. Şi culmea, mâine “un nou studiu spune că”, o nouă “dietă minune“ apare, şi un nou aliment este blamat pt starea noastră de sănătate sau silueta nu tocmai perfectă. Şi pt fiecare aliment blamat unul minune apare, preţul lui urcând în consecinţă de câteva zeci până la sute de ori. Să nu mai zic de numeroasele greşeli apărute prin presă şi bloguri, greşeli de care ar râde şi un elev de liceu care stă decent la capitolul chimie şi biologie (dar chimia cred că conduce detaşat lista celor mai urâte materii, cu mult în fruntea matematicii).

Ce îmi propun ? simplu, să explic cât mai pe înţelesul tău, cititorul meu, oricare ar fi pregătirea ta, unele noţiuni. Noţiuni care mai apoi să te ajute să îţi dai seama dacă informaţia care îţi este prezentată e reală sau credibilă. Nu există reţete minune, diete minune, sau alimente minune. Există bunul simţ, materialul genetic cu care te-ai născut şi poate câteva (sau mai multe) probleme de sănătate.

Şi cum rafturile supermarket-urilor sunt pline de produse a căror etichetă ori alegem să n-o citim ori nu o înţelegem, îmi doresc să facem o incursiune şi acolo şi să vedem cum am putea să alegem mai “bine“.

Şi pentru că îmi place să gătesc am să mai pun ocazional şi câte o reţetă sau o alternativă DIY la cea ce găsim pe rafturile supermarket-urilor.

Let’s talk about food!